MEDIA

Eurovision 2024: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα

Eurovision 2024: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα

Eurovision 2024: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ημιτελικών στο Μάλμε

Σε ρυθμούς Eurovision αρχίζουν να κινούνται οι Eurofans και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού. Το βράδυ της Τρίτης, στο Μάλμε, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών με σκοπό την κατανομή των χωρών
στις δύο βραδιές.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο ημιτελικό (στο 1ο μισό) που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με τη Μαρίνα Σάττι να αναμένεται να βάλει φωτιά.

H Κύπρος θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου ημιτελικού (7 Μαΐου). Από τις 37 χώρες προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Αν και δεν συμμετέχουν στους ημιτελικούς, θα ψηφίσουν κανονικά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Όπως καθορίστηκε, σήμερα, στον πρώτο ημιτελικό θα ψηφίσουν οι Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία ενώ στον δεύτερο Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Να σημειώσουμε ότι για το Ισραήλ υπήρξε ειδική διαδικασία, καθώς οι υπεύθυνοι του ραδιοτηλεοπτικού της χώρας κατέθεσαν αίτημα για εξαίρεση από τον 1ο ημιτελικό, καθώς συμπίπτει με εθνική τους εορτή, την Ημέρα Μνήμης.

Έτσι, το Ισραήλ τοποθετήθηκε στον 2ο ημιτελικό και με κλήρωση αποφασίστηκε ότι θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό.