MEDIA

Eurovision 2024: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας - Πώς θα γίνει φέτος

Eurovision 2024: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας - Πώς θα γίνει φέτος

Eurovision 2024: Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, έχει ξεκινήσει…

Το βλέμμα των Eurofans είναι στραμμένο στις χώρες που θα συμμετάσχουν, ενώ δεν είναι λίγες οι αλλαγές που θα δούμε φέτος…

Οι υπεύθυνοι της Eurovision παρουσίασαν μια σημαντική αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας για τον επερχόμενο τελικό.

Όλα τα χρόνια, η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους acts μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων.

Αυτό αλλάζει και οι ιθύνοντες του διαγωνισμού εισήγαγαν μια νέα προσέγγιση για φέτος.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του σόου, επιτρέποντας στους θαυμαστές να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους acts καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων.

Επιπλέον, σε μια κίνηση για την παγκοσμιοποίηση της εμπειρίας της Eurovision, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, θα τους δοθεί ένα 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να εμπλακούν οι θεατές από την αρχή», εξήγησε η εκτελεστική παραγωγός της Eurovision, Ebba Adielsson, τονίζοντας την επιθυμία που υπήρχε να επιτραπεί στον κόσμο να ψηφίζει άμεσα τις αγαπημένες του ερμηνείες.

Τέλος, για πρώτη φορά, οι καλλιτέχνες από τις πέντε μεγάλες χώρες – Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο – καθώς και τη διοργανώτρια Σουηδία θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.