MEDIA

«Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά, αλλά δίνουν 28,9 εκ ευρώ για πίστα F1»

«Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά, αλλά δίνουν 28,9 εκ ευρώ για πίστα F1»

Αρνητικά σχολιάζουν με σημερινά τους δημοσιεύματα την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να διαθέσει 28,9 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή πίστας Formula 1 στο λιμάνι της Πάτρας, σχολιάζουν, οι Βέλγικες εφημερίδες, «De Τijd» και «De Morgen».

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμά της η «De Tijd» αναφέρει ότι: «Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, όπου η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας κρέμεται από μια κλωστή, το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να διαθέσει 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κατασκευή της πίστας θα διαρκέσει τρία χρόνια και στη συνέχεια, θα καταβληθούν προσπάθειες για να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες μοτοσικλέτας ή Formula 1.

Η «De Morgen» αναφέρεται στο ίδιο θέμα, αναδημοσιεύοντας σύντομη είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Belga, με τίτλο «Οι Έλληνες διαθέτουν κονδύλια ύψους 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1» και σημειώνει ότι η δημιουργία της πίστα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των περιοίκων αλλά και πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ανάλογο δημοσίευμα φιλοξενείται και στην βρετανική Daily Mail.

Η επίμαχη πίστα, πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας και το συνολικό κόστος της ανέγερσης ανέρχεται σε 94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συγχρηματοδοτήσει το έργο κατά το ένα τρίτο.