ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

European Business Awards 2019: Πώς η WATT+VOLT κέρδισε το βραβείο του Εθνικού Νικητή!

European Business Awards 2019: Πώς η WATT+VOLT κέρδισε το βραβείο του Εθνικού Νικητή!

Από την ίδρυσή τους το 2007 μέχρι σήμερα, τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία αποτελούν τον πιο διακεκριμένο και περίβλεπτο θεσμό από τον οποίο μπορεί να βραβευτεί μία εταιρεία, ενώ την ίδια ώρα συνιστούν έναν από τους πιο σημαντικούς και έγκριτους επιχειρηματικούς διαγωνισμούς στον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας -και όχι μόνο- αναμένει με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των European Business Awards. Διότι τα εν λόγω αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία απονέμονται σε εταιρείες οι οποίες πραγματικά ξεχωρίζουν σε ό,τι αφορά στην καινοτομία, το success story τους, την επιχειρηματική ηθική τους και πάνω από όλα, διαδραματίζουν -ή μπορούν να διαδραματίσουν- έναν άκρως σημαντικό ρόλο και στην αντιμετώπιση ζητημάτων κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη, τον πλανήτη και φυσικά, την ανθρωπότητα: Από την ανεργία και την κλιματική αλλαγή στην εκτεταμένη φτώχεια.

Με λίγα λόγια, οι εταιρείες που βραβεύονται στα European Business Awards πρόκειται για πραγματικούς και αξιόλογους ηγέτες σε διάφορους τομείς, για επιχειρήσεις οι οποίες εκτός από αναγνωρισμένες και οικονομικά επιτυχημένες, διαθέτουν παράλληλα τη δύναμη και το status να στρέψουν το ενδιαφέρον τους πέρα από τα οικονομικά τους στοιχεία και να κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της κοινωνίας σε διεθνές και όχι απλώς σε τοπικό επίπεδο.

Η ελληνική εταιρεία που κάνει τη διαφορά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ανταγωνισμός στα European Business Awards ήταν έντονος, ενώ αρκετές ήταν και οι ελληνικές εταιρείες οι οποίες αποφάσισαν να λάβουν μέρος. Ωστόσο, η πρόκριση στα συγκεκριμένα βραβεία δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως από τις συνολικά 120.000 εταιρείες που δήλωσαν συμμετοχή, μόλις 2.700 ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, αναδείχθηκαν περίπου 300 National Winners.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις εταιρείες οι οποίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να προκριθούν στην τελική φάση σε αυτόν τον άκρως σημαντικό για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα διαγωνισμό, ήταν και η ελληνική WATT+VOLT, μία από τις πλέον καινοτόμες και κερδοφόρες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας στην ελληνική επικράτεια.

Για την ακρίβεια, πέρα από το ότι κέρδισε το βραβείο του Εθνικού Νικητή, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι και η μόνη ελληνική η οποία πέρασε στο επόμενο στάδιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως σύντομα -για την ακρίβεια στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου- θα διεκδικήσει το Βραβείο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Χρονιάς στον τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία και ότι σίγουρα, αξίζει την προσοχή μας.

Leader σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο

Το γεγονός πως η WATT+VOLT ξεχώρισε στα European Business Awards 2019 είναι αναμφίβολα αξιοσημείωτο και δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος το γιατί. Διότι πρόκειται για μία εταιρεία που ξεχωρίζει σε έναν από τους πλέον σημαντικούς, επιχειρηματικούς τομείς του σήμερα και φυσικά, του αύριο -και μάλιστα, εξελίσσεται σε ηγέτη στην παροχή ενεργειακών και Internet of Things (IοT) λύσεων στα Βαλκάνια- και την ίδια ώρα, συνιστά έναν πραγματικό leader τόσο σε περιβαλλοντικό, όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Καινοτομία, ευελιξία, ανταγωνιστικότητα, σεβασμός στο περιβάλλον και ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία. Αυτά είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τηWATT+VOLT να ξεχωρίσει στα φετινά Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία και σίγουρα την καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση, εν έτει 2019. «Μαζί φτάσαμε ως εδώ… μαζί φανταζόμαστε περισσότερα!», υποστηρίζει, μάλιστα, η ίδια η εταιρεία για τη νίκη της, «ξετυλίγοντας» ουσιαστικά τις προθέσεις της για εξέλιξη σε πολλά επίπεδα και πάντα με το βλέμμα της στην κοινωνία.

Ας ελπίζουμε πως όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες θα επιλέξουν να επενδύσουν σε καινοτόμες και «έξυπνες» λύσεις που δεν αφορούν μόνο στις ίδιες αλλά, μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία σε πολλά επίπεδα.

Το γεγονός ότι μέσα σε οκτώ χρόνια η WATT+VOLT κατάφερε να εξελιχθεί, να σημειώσει μία ιδιαίτερα ανοδική πορεία, να καταστεί ένα άκρως επιτυχημένο case study στον τομέα της επιχειρηματικότητας και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες άλλες εταιρείες στα European Business Awards, τα πιο αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία που μπορεί να λάβει μια εταιρεία, δείχνει πως όταν υπάρχει όραμα όλα είναι εφικτά.

Με την τελική φάση των European Business Awards να πλησιάζει και την WATT+VOLT να αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που θα διεκδικήσει το Βραβείο Στρατηγικής Ανάπτυξης της χρονιάς, το σίγουρο είναι πως αξίζει την προσοχή μας.