ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η καλή υγιεινή ξεκινά από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι

Γιατί η καλή υγιεινή ξεκινά από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι

Υγιεινή και καθαριότητα. Δύο λέξεις οι οποίες έχουν γίνει μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου τον τελευταίο χρόνο, λόγω των νέων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας η πανδημία.

Έτσι, λοιπόν, εκτός από το πλύσιμο των χεριών μας, τους τελευταίους μήνες όλοι μας στραφήκαμε και στην υγιεινή των σπιτιών μας, δηλαδή των χώρων στους οποίους περνάμε πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Εδώ έρχεται, λοιπόν, η τεχνολογία για να κάνει τα πράγματα πιο απλά για εμάς. Διότι εκτός από το να καθαρίζουμε καθημερινά το σπίτι μας και δη, τα σημεία, τα αντικείμενα και τους χώρους που χρησιμοποιούμε περισσότερο, στη σημερινή εποχή οι οικιακές συσκευές και τα gadget μας μπορούν να μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε καθημερινά την υγιεινή που θέλουμε και έχουμε ανάγκη στο σπίτι.

Ιδού, λοιπόν, μερικές καινοτόμες συσκευές στις οποίες αξίζει να επενδύσουμε, για να απολαμβάνουμε καθημερινά καθαριότητα και υγιεινή στο σπίτι μας.

Όταν το ψυγείο μας εξολοθρεύει τα βακτήρια

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να ήταν σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε ότι το ψυγείο μας θα διέθετε τεχνολογίες που θα μπορούσαν να εξολοθρεύουν τα επιβλαβή βακτήρια, όμως, να που αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα, με την τεχνολογία UV nano να κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τι είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία και ποια είναι η σχέση της έχει με την υγιεινή του σπιτιού μας; Ουσιαστικά, πρόκειται για μία λύση που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπεριώδους LED φωτός και αφαιρεί έως και το 99,99%* των βακτηρίων από το βρυσάκι του ψυγείου μας, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ξεχωριστό αυτό χαρακτηριστικό, θα το βρούμε τώρα σε επιλεγμένα μοντέλα ψυγείων ντουλάπα InstaView της LG -όπως αυτό το νέο μοντέλο- και μία δοκιμή θα μας πείσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, αρκεί μία συσκευή για να κάνει την υγιεινή και την ευεξία στο σπίτι, καθημερινή υπόθεση.

Η καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι ξεκινά από το κλιματιστικό

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στην υγιεινή μας, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το να απολαμβάνουμε κάθε μέρα πραγματικά καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση; Το κλιματιστικό του σπιτιού μας έρχεται σε πρώτο πλάνο, διότι στις μέρες μας η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιον βαθμό, που επιτρέπει στο κλιματιστικό μας να απομακρύνει τα βακτηρίδια από τον αέρα, προτού φτάσουν σε εμάς.

Αυτή, τουλάχιστον, είναι η περίπτωση σε ό,τι αφορά στα οικιακά κλιματιστικά LG DUAL COOL, Mirror και Deluxe σειρές, που διαθέτουν τεχνολογία UV nano**. Βλέπετε, η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει ότι ο αέρας που διαχέεται στον χώρο μας είναι απαλλαγμένος από βακτήρια κατά 99,99%, μέσω υπεριώδους φωτισμού, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού καθαρό.

Απολαμβάνοντας και φορώντας καθημερινά ρούχα υγιεινά καθαρά

Ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, είναι εκείνο της υγιεινής των ρούχων μας. Οι καθημερινές μας μετακινήσεις, η επιστροφή στο γραφείο, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθιστούν συχνά επιτακτική την ανάγκη να φοράμε ρούχα υγιεινά καθαρά. Αρκούν όμως τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε, για να έχουμε την πραγματική υγιεινή που θέλουμε; Και σε αυτήν την περίπτωση η τεχνολογία αποτελεί το «κλειδί», αφού σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας πλυντήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια ρούχων με τεχνολογίες, όπως η Steam, που καθαρίζουν σε βάθος και κυρίως, απομακρύνουν μέσω ατμού από τα ενδύματά μας τα αλλεργιογόνα που προκαλούν αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα.

Πρόκειται για μία τεχνολογία που εκτός από βαθύ καθαρισμό και λιγότερες ζάρες στα ρούχα μας -και κατά συνέπεια, εξοικονόμηση χρόνου για εμάς- μας προσφέρει επίσης και αυξημένα επίπεδα υγιεινής. Πού θα τη βρούμε; Σήμερα είναι διαθέσιμη και στα πλυντήρια ρούχων και στα πλυντήρια-στεγνωτήρια με τεχνολογία ατμού TrueSteam*** και κάπως έτσι, ο καθαρισμός των ρούχων και των υφασμάτων από αλλεργιογόνα γίνεται υπόθεση που περιορίζεται στο πάτημα ενός κουμπιού. Ας μην παραλείψουμε δε να σημειώσουμε, ότι η τεχνολογία Steam της LG, έχει λάβει πιστοποίηση από το Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (British Allergy Foundation) για την εξάλειψη του 99,9% των αλλεργιογόνων.

Με την καθημερινή ψυχαγωγία τι γίνεται;

Στην περίπτωση που διερωτάστε, βέβαια, πώς σχετίζεται η καθημερινή μας ψυχαγωγία με την υγιεινή, η τεχνολογία έρχεται μία ακόμη φορά, για να μας εκπλήξει θετικά. Διότι εκτός από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά για το μαγείρεμα, την αναβάθμιση της ζωής μας στο σπίτι και την καθαριότητα των ρούχων μας, σήμερα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε καθημερινά υγιεινά καθαρές ακουστικές και μουσικές εμπειρίες. Και αρκεί ένα ζευγάρι wireless ακουστικά για να τα καταφέρουμε. Ο λόγος για τα νέα ασύρματα ακουστικά LG TONE Free FP8, τα οποία διαθέτουν βάση φόρτισης UV nano, που σύμφωνα με δοκιμές από ανεξάρτητους φορείς, εξολοθρεύει το 99,9%**** των βακτηρίων κατά τη φόρτιση. Και αν αναλογιστούμε πόσο συχνά αγγίζουμε καθημερινά τα ακουστικά μας, τις βρόμικες επιφάνειες στις οποίες τα τοποθετούμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και πόσο πολύ τα χρησιμοποιούμε, μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημασία αυτής της καινοτομίας, σε ό,τι αφορά στην προσωπική μας υγιεινή.

Το σίγουρο είναι πως σήμερα, το σπίτι μας με συσκευές LG δεν είναι απλώς πιο άνετο, αλλά και υγιεινά καθαρό. Ακόμη και αν δεν «το έχουμε» πολύ με την τεχνολογία, λοιπόν, στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας σε επίπεδο οικιακών συσκευών και gadget, προκειμένου να ανησυχούμε λιγότερο και να χαλαρώνουμε περισσότερο στους χώρους μας. Αρκεί να βρούμε τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά, που μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω. Από τα ψυγεία μέχρι τα πλυντήρια και τα στεγνωτήριά μας και από τα κλιματιστικά μέχρι τα ακουστικά μας. Όπως διαπιστώσατε, επιλογές για να κρατάμε τα μικρόβια και τα αλλεργιογόνα μακριά με ένα άγγιγμα ή με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχουν.

*Αξιολογήθηκε από την TÜV Rheinland με τη μέθοδο δοκιμής της LG που μετρά τη μείωση των Escherichia coli, Staphylococcus aureus και Pseudomonas aeruginosa σε δείγματα αποσταγμένου νερού μετά από έκθεση στο UV LED του προϊόντος για 10 λεπτά ανά ώρα μετά από συνολικά 24 ώρες σε κανονική ρύθμιση οικιακής χρήσης. Τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τη χρήση. Το προϊόν δεν θεραπεύει ή καταπολεμεί καταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία και δεν εγγυάται ότι το νερό που φιλτράρεται θα είναι απαλλαγμένο από ρύπους, όπως μικροβιολογικά σωματίδια.

** Η τεχνολογία UV nano έχει λάβει πιστοποίηση από την TÜV Rheinland.

*** Εγκεκριμένο από το BAF (Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών) και εξαλείφει τα αλλεργιογόνα ακάρεα σκόνης σε ποσοστό 99,9%.

****Ανεξάρτητες δοκιμές δείχνουν ότι η θήκη φόρτισης UVnano εξαλείφει το 99,9% των βακτηρίων Escherichia coli, Staphylococcus aureus και Klebsiella pneumonia στα ακουστικά εντός πέντε λεπτών κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Η λειτουργία UV LED λειτουργεί μόνο κατά τη φόρτιση και η θήκη πρέπει να είναι συνδεδεμένη με εξωτερική πηγή τροφοδοσίας.