ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα superfoods που αξίζουν μία θέση στο καθημερινό μας μενού!

Τα superfoods που αξίζουν μία θέση στο καθημερινό μας μενού!

Είναι αλήθεια πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την ικανοποίηση που μας προσφέρει ένα χορταστικό γεύμα, ειδικότερα όταν είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία

Διότι οι τροφές που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι μόνο οι λαχταριστές «πινελιές» που κάνουν πιο απολαυστική την καθημερινότητά μας, αλλά και οι «σύμμαχοι» που προσφέρουν στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να εμπλουτίζει τα γεύματά του με υπερτροφές, δηλαδή με τα θρεπτικά superfoods, τα οποία ακριβώς επειδή διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία και μοναδική γεύση, έχουν κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινό και έχουν εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες τάσεις στον χώρο της γαστρονομίας και της ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να προσθέσουμε και εμείς τα superfoods στη διατροφή μας;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για να κάνουμε πιο θρεπτικό το καθημερινό μας μενού, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις υπερτροφές, για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Ποια είναι τα γευστικά superfoods που αξίζουν μία θέση στα ημερήσια γεύματά μας

Είναι σημαντικό να αναφερθούμε στα στοιχεία που ξεχωρίζουν τα superfoods από τις υπόλοιπες τροφές. Στην κατηγορία των υπερτροφών, λοιπόν, κατατάσσουμε τις ευεργετικές τροφές που ακόμη και σε μία μικρή ποσότητα, διαθέτουν στη σύστασή τους μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, Ω3 λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Ένα από αυτά τα superfoods είναι και η βρώμη, η οποία αποτελεί συνώνυμο της ευεξίας, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, β-γλυκάνες και ιχνοστοιχεία, ενισχύοντας την καλή λειτουργία του εντέρου και βοηθώντας τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πέψη. Βέβαια, εξίσου ευεργετική είναι και η σίκαλη, διότι είναι «πηγή» διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνήσιου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β1 και φυτοοιστρογόνων τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, οι φυτρωμένοι σπόροι που αποτελούν το πρώτο στάδιο ανάπτυξης ενός φυτού, έχουν υψηλότερη διατροφική αξία, είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ είναι πιο εύπεπτοι.

Στην κατηγορία των υπερτροφών συγκαταλέγεται και το σιτάρι Ντίνκελ, του οποίου οι κόκκοι διατηρούν καλύτερα τις βιταμίνες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, ενώ από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο κουρκουμάς, το ευεργετικό μπαχαρικό που αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού και έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, ένα εξαιρετικά δημοφιλές superfood είναι οι σπόροι chia, καθώς είναι πλούσιοι σε «καλά» λιπαρά, φυτικές και διαιτητικές ίνες, ενώ διαθέτουν επαρκή ποσότητα ασβεστίου και σιδήρου.

Πώς θα μετατρέψουμε τα superfoods σε αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας

Διαβάζοντας τη λίστα με τα superfoods που καταγράψαμε παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως αρκετά από αυτά υπάρχουν ήδη στις συνταγές μας. Ωστόσο, αν θέλουμε να ανακαλύψουμε εναλλακτικούς τρόπους για να τα αξιοποιήσουμε, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε μία μικρή ποσότητα από αυτά σε κάποιο λαχταριστό και δροσιστικό smoothie λαχανικών ή φρούτων, σε ένα υγιεινό ενεργειακό μπολ ή σε ένα σπιτικό σνακ, το οποίο θα εντάξουμε στο πρωινό ή το δεκατιανό μας.

Άλλωστε, χάρη στη νέα σειρά του Κρίς Κρίς, Φέτες Ζωής Superfoods, η οποία αποτελείται από τρεις προτάσεις για ψωμί του τοστ που δεν περιέχουν ζάχαρη όμως, συνδυάζουν την ισορροπία, τη γεύση και τη διατροφική αξία, έχουμε πολλές επιλογές συνδυασμών στη διάθεσή μας, ενώ μπορούμε να τις απολαύσουμε με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, δηλαδή σε ένα τοστ ή σε ένα σάντουιτς. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη σειρά για τα γεύματά μας και να τη χρησιμοποιήσουμε ως βάση για λαχταριστές και θρεπτικές δημιουργίες.

Ένας συνδυασμός από υπερτροφές που «απογειώνει» τη θρεπτική αξία του μενού μας

Αν θέλουμε, λοιπόν, να αναβαθμίσουμε τη θρεπτική αξία της διατροφής μας, δηλαδή να λαμβάνουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα γεύματά μας, χωρίς να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, τότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία συσκευασία Φέτες Ζωής Superfoods. Για παράδειγμα, με τις Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι Βρώμης Ολικής Άλεσης και Φυτρωμένους Σπόρους Σίκαλης, που αποτελούν φυσική πηγή φωσφόρου, μπορούμε να δημιουργήσουμε λαχταριστά σάντουιτς από ρόκα, ντοματίνια, μοτσαρέλα και φρέσκα φύλλα βασιλικού, ενώ με τις Φέτες Ζωής Supefoods με Αλεύρι Ντίνκελ, Κουρκουμά και Chia που είναι πηγή φυτικών ινών, έχουμε μία τέλεια βάση για ένα λίγο πιο γλυκό και πολύ πιο gourmet σάντουιτς από μυζήθρα, μέλι και επικάλυψη από ταχίνι.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι από Σπόρους Κάνναβης και Λιναρόσπορο, που διαθέτει Ω3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ενώ ταιριάζει άψογα με έναν δροσερό και ελαφρύ συνδυασμό από μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και επικάλυψη χούμους. Μάλιστα, ο σπόρος κάνναβης είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για τον οργανισμό, καθώς περιέχει κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και είναι πλούσια «πηγή» Ω λιπαρών οξέων. Όσο για τον λιναρόσπορο, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά και πρόκειται για μία υπερτροφή που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της πεπτικής υγείας ή την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Το σίγουρο είναι πως όποια πρόταση και αν επιλέξουμε από τη νέα σειρά του Κρίς Κρίς, Φέτες Ζωής Supefoods, θα έχουμε κάνει μία ωφέλιμη, θρεπτική και απολαυστική επιλογή για τα ημερήσια γεύματά μας. Τολμώντας κάθε φορά έναν διαφορετικό συνδυασμό υλικών από τα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα προσφέρουμε στον οργανισμό μας χορταστικά πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας, ό,τι χρειάζεται δηλαδή, για να ανταποκρίνεται στους έντονους ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Κρίς Κρίς στην επίσημη ιστοσελίδα της Elbisco.