ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

26η Τελετή Αποφοίτησης του IST College

26η Τελετή Αποφοίτησης του IST College

Η 26η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στον εξαιρετικό χώρο του Αμφιθεάτρου «ΕΡΜΗΣ», του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έναν χώρο  προσεκτικά επιλεγμένο, με υψηλό συμβολισμό, αφού ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της Αγοράς Εργασίας και της Επιχειρηματικότητας υποδέχεται τους νέους πτυχιούχους μας στους κόλπους του, σε μία από τις πιο  σημαντικές τους στιγμές. 

Οι νέοι απόφοιτοι, έτοιμοι πλέον να συμβάλλουν στην επίλυση των σύγχρονων προκλήσεων, παρέλαβαν τα πτυχία τους καταχειροκροτούμενοι από το κοινό. Oι συγκεκριμένοι απόφοιτοι προέρχονται από τα τμήματα των Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών, του Τουρισμού & Φιλοξενίας, της Επιστήμης Υπολογιστών & Πληροφορικής, των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ψυχολογίας και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα προγράμματα των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Wrexham University, Catholic University of Lyon, California Metropolitan University, College de Paris, IDRAC Business School και European International University.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους αποφοίτους και τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τόσο τους νέους αποφοίτους, όσο και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα τους και τους υποστήριξαν κατά τα χρόνια των σπουδών τους. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υψηλοί προσκεκλημένοι και οι ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων: Από το Wrexham University, η Dr. Jo Turley Yπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών του τμήματος Ψυχολογίας, από το College de Paris ο Αντιπρόεδρος κ. Guillaume Finck ο οποίος ανέφερε: "Η εκπαίδευση δημιουργεί αναπόσπαστους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και το College de Paris, είναι πια το σπίτι τους μακρυά από το σπίτι τους, αφού διατηρεί παραρτήματα σε όλες τις περιοχές του κόσμου". Ακόμη, παρεβρέθηκε ο Διευθυντής Ανάπτυξης του College de Paris κ. Daniel Roura, ο Αξιότιμος Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Philippe Grieu, αλλά και ο κ. Σολδάτος Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ.

Η Γενική Διευθύντρια του IST, κα Φουντουκάκου με την ομιλία της ανέδειξε την έννοια της αγάπης μέσα από την προσφορά και την συμβολή αναφερόμενη στις 3 υποτροφίες που το ίδρυμα Αιγέας και η οικογένεια Μαρτίνου υποστήριξε εξολοκλήρου καθώς και στην υποτροφία στην μνήμη του Καπετάν Μάριου Χριστοφορίδη σε υποψήφιους της γενέτειρας του, της Χίου. Ακόμη, ανέφερε: "Οι απόφοιτοι στάθηκαν άξιοι και με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους ως υπότροφοι τιμώντας αυτή τη διάκριση. Ευχόμαστε να μπορέσουν κάποια στιγμή και εκείνοι να προσφέρουν αντίστοιχα, με καλοσύνη σε κάποιον άλλο". Τους προέτρεψε να συμβάλλουν στην κοινωνία με τον τρόπο που επιθυμούν, δίνοντας αξία σε ό,τι κάνουν, με συνέπεια, αξιοπρέπεια, επιμονή και υπομονή, με ήθος και επαγγελματισμό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που εκφράζουν τους περισσότερους από τους 4.000 αποφοίτους του IST College.

Στηρίζουμε και ευχαριστούμε τους αποφοίτους για τη συνεχή τους προσπάθεια, τη δέσμευσή τους στην αριστεία και τη συνεισφορά τους στην ενίσχυση του πνεύματος της κοινότητας του IST College.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους για αυτήν τη σπουδαία τους επίτευξη.

Την τελετή διαδέχτηκε το καθιερωμένο cocktail party, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου όπου οι απόφοιτοι, οι καλεσμένοι και το διδακτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό του IST είχαν την ευκαιρία για δικτύωση, συζήτηση και αναμνηστικές φωτογραφίες και testimonials της ξεχωριστής αυτής ημέρας!