ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Ολοκληρώνεται το master plan για την ανάπτυξη του λιμανιού

ΟΛΘ: Ολοκληρώνεται το master plan για την ανάπτυξη του λιμανιού

Βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σύντομα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του master plan για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 25 χρόνια, είπε ο πρόεδρος του Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Γιάννης Παντής.

Όπως είπε ο κ. Παντής, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε διάλογος με τους φορείς της Θεσσαλονίκης για να βρεθούν -όπως είπε- οι τρόποι, οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη του λιμανιού και εμφανίστηκε αισιόδοξος για σύντομη και επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Όπως έκανε γνωστό, η διοίκηση του ΟΛΘ θα στείλει το ολοκληρωμένο master plan, με τις ενσωματωμένες προτάσεις των φορέων, στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλας και στη συνέχεια -όπως υπογράμμισε- η πολιτική ηγεσία θα αποφασίσει για την εφαρμογή των δεσμευτικών αυτών προτάσεων.

"Είναι το μοναδικό λιμάνι στη χώρα, το οποίο διαμορφώνει αυτή τη στιγμή master plan και όποια διαδικασία ακολουθηθεί θα στηριχτεί πάνω σ' αυτό" είπε ο κ. Παντής.

Σε ερώτηση αν το ελληνικό δημόσιο δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στην εφαρμογή του master plan και θα αναγκαστεί να αναθέσει σε ιδιώτες τις επενδύσεις, ο κ. Παντής επανέλαβε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει η πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, είπε ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσει το δημόσιο να ανταποκριθεί, μπορεί να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή σε επενδυτές.