ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται η ρύθμιση, διπλάσια τα έσοδα

Έρχεται η ρύθμιση, διπλάσια τα έσοδα

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα από την ALCO για τις 24 εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 75% του τζίρου πραγματοποιείται από τη B2B Gaming Services και τη Stoiximan, oι οποίες μόνο το 2015 απέδωσαν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, ποσό που το 2016 αναμένεται να φθάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση μάλιστα τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις οι εταιρείες αυτές υποχρεούνται να καταβάλλουν στο ελληνικό κράτος σε μηνιαία βάση το 35% των μικτών τους εσόδων.

Εν μέσω της ιδιαίτερα υψηλής φορολογίας ο συγκεκριμένος κλάδος και ειδικά η Stoiximan έχει αν μη τι άλλο σημαντική συνεισφορά στα δημόσια έσοδα, παρότι εκκρεμεί η οριστική ρύθμιση της αγοράς παιγνίων μέσω του διαδικτύου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη από τον Απρίλιο του 2016 είχε αποστείλει επιστολή που υπενθύμιζε ότι ήδη από τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου η Ελληνική Δημοκρατία μέσω του τότε Υπουργού Οικονομικών είχε εκφράσει την πρόθεση της να εκδώσει μόνιμες άδειες για το διαδίκτυο. Τον Μάιο μάλιστα του 2015 παρουσίασε και σχετικά σχέδια.

Η προκήρυξη δημοψηφίσματος, όμως, και ακολούθως η προκήρυξη νέων εκλογών ανέστειλαν τη σχετική διαδικασία. Τον Ιανουάριο του 2016 ανακοίνωσε και πάλι την ίδια πρόθεση όμως και πάλι δεν προχώρησε σε ρύθμιση της αγοράς. Για τον λόγο αυτό με νέα της επιστολή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αδειοδότησης επισημαίνοντας ακόμη και τον κίνδυνο επιβολής προστίμων.

Η επίλυση της εκκρεμότητας ορισμού νέου Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), θέση που κατέλαβε το πρώην μέλος της επιτροπής κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου φαίνεται ότι επιταχύνει την οριστική ρύθμιση της αγοράς παιγνίων μέσω του διαδικτύου που αναμένεται να φέρει και νέους ισχυρούς παίκτες ενώ ταυτόχρονα να εξαλείψει φαινόμενα ύπαρξης παράνομων ή γκρίζων εταιρειών.

Σχετικές ειδήσεις