ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιμένει η Παπανάτσιου: Το κλίμα στις ελληνικές επιχειρήσεις αντιστρέφεται

Επιμένει η Παπανάτσιου: Το κλίμα στις ελληνικές επιχειρήσεις αντιστρέφεται

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλοπαραβρέθηκε το Σάββατο (04/11/2017) η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, που έκανε λόγο για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά

«Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του» είπε η κ. Παπανάτσιου και συμπλήρωσε: «Φιλοδοξούμε το επόμενο διάστημα να γίνει αυτό ακόμη μεγαλύτερο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι θα έχουμε και φέτος υπερπλεονάσματα», τα οποία, σύμφωνα με την υφυπουργό θα δοθούν υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ή ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, με αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό «τα χρήματα να γυρίσουν στην αγορά κι έτσι να υπάρξει η δυνατότητα ανάκαμψης της αγοράς εν όψει των εορτών».

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, «από το 2020 και μετά στα αντίμετρα θα βλέπουμε μείωση των φορολογικών συντελεστών. Όσο αυξάνεται η φορολογητέα βάση θα μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Πιθανόν να το κάνουμε και νωρίτερα» σημείωσε η κ. Παπανάτσιου.

Τέλος, η υφυπουργός Οικονομικών, αναφορικά με την αξιολόγηση, σημείωσε ότι «δεν έχει κλείσει ακόμη και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ανακοίνωση». Για το μέρισμα, «δεν έχουμε καταλήξει που θα το δώσουμε», ενώ για την λοταρία, «είμαστε τελείως έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία από τις Τράπεζες».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις