ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μαζί, με στόχο την παιδεία» τεχνολογία, βιβλία και αθλητικός εξοπλισμός σε Δημοτικά Σχολεία

«Μαζί, με στόχο την παιδεία» τεχνολογία, βιβλία και αθλητικός εξοπλισμός σε Δημοτικά Σχολεία

Η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχαίου ρήματος «παιδεύω», αλλά η πραγματική έννοια απέχει παρασάγγας από την κοινή αντίληψη της λέξης, που συγχέεται με το «ταλαιπωρώ».

Αντίθετα, το «παιδεύω» σημαίνει διδάσκω, εκπαιδεύω, με τη λέξη «παιδεία» να αναφέρεται στη νοητική και ψυχική καλλιέργεια ενός παιδιού, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια, τα συστήματα παιδείας και οι μέθοδοι διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο βιώνουν μία «κοσμογονία», εξαιτίας της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας και της ολοένα και διευρυνόμενης χρήσης της στο εκπαιδευτικό έργο. Έτσι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αποκτούν νέα εργαλεία, ενώ ανοίγονται καινούριοι γνωστικοί ορίζοντες για τους μαθητές, οι οποίοι πλέον ξεφεύγουν από το «ταλαιπωρώ» και περνούν στην ουσία του «παιδεύω».

Χτίζοντας πάνω στη μακρά παράδοση που διατηρεί στον τομέα της κοινωνικής συνεισφοράς και αξιολογώντας τον τομέα της εκπαίδευσης ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες προόδου που παράγει υπεραξία για τους μαθητές, αλλά και συνολικά για την ίδια τη χώρα, η Alpha Bank προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος στήριξης των δημοτικών σχολείων και του εκπαιδευτικού έργου τους. Μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», που εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας και ξεκίνησε να «τρέχει» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, η Alpha Bank δρομολογεί την ενίσχυση της λειτουργίας δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Σε κάθε σχολείο που εντάσσεται στο «Μαζί, με στόχο την παιδεία», η Τράπεζα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, με εξειδικευμένο λογισμικό και υποδομή που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής. Με αυτό τον τρόπο, εκπαιδευτικοί και μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ανακαλύπτοντας έναν νέο κόσμο πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης.

Όμως, το πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση της τεχνολογίας. Η Alpha Bank φροντίζει για δύο ακόμη σημαντικούς τομείς της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών, οι οποίοι ορισμένες φορές παραμελούνται. Έτσι, στο πλαίσιο του «Μαζί, με στόχο την παιδεία», οι σχολικές βιβλιοθήκες των Δημοτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενισχύονται με βιβλία, ενώ η Τράπεζα προσφέρει και απαραίτητα είδη αθλητικού εξοπλισμού για τις σχολικές δραστηριότητες.