ΕΡΓΑΣΙΑ

«Βόμβα» από Βρυξέλλες: Απολύσεις στο δημόσιο - «ψαλίδι» στις συντάξεις και νέοι φόροι

«Βόμβα» από Βρυξέλλες: Απολύσεις στο δημόσιο - «ψαλίδι» στις συντάξεις και νέοι φόροι

«Θυσία» στο βωμό των... υποχωρήσεων, για άλλη μια φορά, οι συνταξιούχοι. Το «μπαλάκι» της διαπραγμάτευσης πέφτει στην αδύναμη και οικονομικά εξαθλιωμένη τρίτη ηλικία, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, το σκεπτικό στο οποίο καταλήγουν κυβέρνηση και δανειστές είναι ένα, και αφορά στην περαιτέρω περικοπή των συντάξεων.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΖΑΡΙ» ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ... ΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Βαριές «καμπανιές» χτυπούν τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών. Νέες μειώσεις κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ οι επιπλέον ετήσιες απώλειες, μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το ύψος ενός μισθού! Πηγή των Βρυξελλών μιλά στο Newsbomb.gr και αποκαλύπτει ότι η απόφαση για τις νέες μειώσεις των συντάξεων έχει παρθεί, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ο τρόπος.

Τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο αφορά στην μείωση του αφορολόγητου ορίου, ακόμα και στα όρια των 6.000-6.500 ευρώ, κάτι που αν συμβεί αυτομάτως θα «ψαλιδίσει» μισθούς αλλά και συντάξεις, αφού με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τεράστια αύξηση στον φόρο που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, κοντά στα 800€!

Το δεύτερο σενάριο -που όπως γράφουμε εδώ και μήνες- απαιτεί κατά προτεραιότητα το ΔΝΤ, είναι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Εάν συμβεί αυτό, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις έως και 35% στο ποσό των συντάξεών τους.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση, ενώ επιδιώκει να «μεταφέρει» το κλίμα ενός «υποτιθέμενου» αδιεξόδου, έχει αποδειχτεί τις μειώσεις, απλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα τις εφαρμόσει! Το αποτέλεσμα ωστόσο παραμένει ίδιο! Ο συμβιβασμός έχει επέλθει και μάλιστα είναι επώδυνος.

Το ΔΝΤ άλλωστε εξ αρχής ήταν συγκεκριμένο, και επέμενε στο αίτημά του για μείωση των συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά-όπως αναφέρει πηγή των Βρυξελλών στο Newsbomb.gr-, ότι «μόνο με την μείωση του αφορολογήτου μπορεί να επέλθει ουσιαστικά μείωση στις συντάξεις. Μόνο με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μπορούμε να οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

«Συμφωνία θα επέλθει σύντομα, δεν πρόκειται να καθυστερήσει για πολύ ακόμα, τα επώδυνα μέτρα μάλιστα, σύντομα θα ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν δεν γίνει αυτό οι Θεσμοί δεν θα επιστρέψουν και η διαπραγμάτευση θα μείνει στον 'αέρα'. Αυτό δεν το θέλει κανείς », υποστηρίζει με νόημα η ίδια πηγή στο Newsbomb.gr.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις απολύσεις. Οι δανειστές έχουν εκφράσει την επιμονή τους αλλά και την απαίτησή τους στο θέμα της μείωσης των μισθών που καταβάλλονται στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις-όπως ισχυρίζονται- βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Οι Θεσμοί ζητούν μειώσεις στις υψηλές αποδοχές με ταυτόχρονες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σχετικές ειδήσεις