ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΣΕΠ: Αμείωτο το ενδιαφέρον για μία θέση στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Αμείωτο το ενδιαφέρον για μία θέση στο Δημόσιο

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για διορισμό στο Δημόσιο με τους διαγωνισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής όπως προκύπτει από τους τρεις διαγωνισμούς που «έτρεξαν» από την αρχή του καλοκαιριού.

Για την προκήρυξη 7Κ/2018 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν πενήντα οκτώ (158) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, υποβλήθηκαν συνολικά 3.220 αιτήσεις.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 18.340.

Σε ακόμη έναν πρόσφατο διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, υποβλήθηκαν συνολικά 8.668 αιτήσεις. Έτσι διορίζεται ένας στους δεκατέσσερις.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 120.855.

Στο πλαίσιο της Προκήρυξης 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου – ειδικότητας ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 559 αιτήσεις. Και σε αυτή την προκήρυξη προκύπτει ότι ένας στους δεκαπέντε διορίζεται.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι οι ενδιαφερόμενοι δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για μόνιμο διορισμό, ενώ ένας στους δεκαπέντε διορίζεται.