ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΕΝΕΝ: Παρανομίες καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα

ΠΕΝΕΝ: Παρανομίες καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα
Καταγγέλλουν καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έλαβε προ ημερών μια καταγγελία ναυτεργατών για τη ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES που έχει 6 πλοία στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Διαπόντια νησιά.

Η καταγγελία αφορά αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, με τις οποίες η εταιρεία επιχειρεί την ντε φάκτο κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων (άρθρο 4 ΣΣΕ Πορθμείων Εσωτερικού) για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και εκπρόσωπός της μετά από έλεγχο στην γραμμή επιβεβαίωσε πλήρως την ορθότητα των καταγγελιών και αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει την καραμπινάτη αυθαιρεσία - παρανομία επιβάλλει στους ανωτέρω αξιωματικούς των πλοίων της να υπογράψουν και να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επιστολή ότι δήθεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων.

Η συγκεκριμένη καταστρατήγηση της ΣΣΕ αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αυθαίρετων ενεργειών από τους πλοιοκτήτες της γραμμής (όπως η μη αναπροσαρμογή των μισθών και της καταβολής των αναδρομικών αυξήσεων από 1/2/2018) που αποκαλύπτουν ότι οι πλοιοκτήτες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην γραμμή ποδοπατώντας ξεδιάντροπα τα εργασιακά θεσμοθετημένα δικαιώματα των ναυτεργατών, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους παραπάνω ναυτεργάτες και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέμβει αγωνιστικά στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωθεί η εταιρεία με τα προβλεπόμενα στην ΣΣΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις