ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"'Εξαλλη" η Κομισιόν με το Βερολίνο για το ευρώ

"'Εξαλλη" η Κομισιόν με το Βερολίνο για το ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστασιοποιήθηκε την Τετάρτη από τις θέσεις της Γερμανίας επί της ιρλανδικής κρίσης...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστασιοποιήθηκε την Τετάρτη από τις θέσεις της Γερμανίας επί της ιρλανδικής κρίσης, λέγοντας ότι το Ευρώ είναι ένα νόμισμα "στέρεο" και ότι το "μέλλον" δεν τίθεται εν κινδύνω, σε αντίθεση με όσα είπε ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών. "Όπως ξεκάθαρα δήλωσε προ ημερών ο Επίτροπος επί Οικονομικών Υποθέσεων κ.Ολι Ρέν, δεν πρόκειται για το μέλλον του Ευρώ. Το Ευρώ είναι ένα νόμισμα στέρεο και σταθερό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί οικονομικών θεμάτων Αμαντέου Αλταφάζ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, "στην πράξη υπάρχουν προκλήσεις για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης και για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα και για το λόγο αυτό λαμβάνονται αποφάσεις", σχετικά με την παροχή βοηθείας στην Ιρλανδία, τόνισε. Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, εμφανίστηκε με δηλώσεις του λιγότερο καθησυχαστικός. Με την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ιρλανδία "κρίνεται το μέλλον του ενιαίου νομίσματος μας", είπε ενώπιον Γερμανών βουλευτών. Λίγο αργότερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκρινε ότι η ζώνη του Ευρώ βρίσκεται "σε μια κατάσταση ιδιαίτερα σοβαρή".

Και τούτο ενώ ο κ. Ρεν είχε τονίσει προ ημερών ότι "δεν τίθεται θέμα για την επιβίωση του Ευρώ, αλλά πρόκειται για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιρλανδικός τραπεζικός τομέας".

Πηγή: Newscode