ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικτά πρόσημα και ρεκόρ στη Wall Street - Καλπάζει η τιμή του πετρελαίου

Μικτά πρόσημα και ρεκόρ στη Wall Street - Καλπάζει η τιμή του πετρελαίου
ASSOCIATED PRESS

Με μικτές τάσεις έκλεισε την Τρίτη (5/11) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ, εν μέσω της ατμόσφαιρας αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του συνεχιζόμενου, δαπανηρού εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και λόγω ενός καθησυχαστικού δείκτη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 30,52 μονάδων (+0,11%), στις 27.462,63 μονάδες, φθάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 1,48 μονάδας (+0,018%), στις 8.434,68 μονάδες, σημειώνοντας επίσης νέο ιστορικό υψηλό.

Αντιθέτως ο δείκτης των 500 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 3,65 μονάδων (–0,12%), στις 3.074,62 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο

Σε υψηλό έξι εβδομάδων έκλεισε την Τρίτη (5/11) το πετρέλαιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 69 σεντς ή 1,2% κλείνοντας στα 57,23 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 83 σεντς ή 1,3% στα 62,96 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.