ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall Street - Πτώση για το πετρέλαιο

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall Street - Πτώση για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Με άνοδο και τιμές-ρεκόρ στους βασικούς δείκτες, έκλεισε την Τετάρτη (27/11) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

Παράλληλα εξακολουθεί να επικρατεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε καταγράφοντας άνοδο 42,32 μονάδων (+0,15%) στις 28.164 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 57,24 μονάδες (+0,66%), στις 8.705,17 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 13,11 μονάδων (+0,42%), στις 3.153,63 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πτώση για το αργό

Τα στοιχεία που έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων την τελευταία εβδομάδα, επηρέασαν αρνητικά τους δείκτες της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 20 σεντς ή 0,35 στα 58,22 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς ή 0,3% στα 64,08 δολάρια το βαρέλ.