ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ «βύθισε» τη Wall Street - Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο

Ο Τραμπ «βύθισε» τη Wall Street - Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τρίτης (3/12) στους βασικούς δείκτες της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε την Τρίτη στο τραπέζι την περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης με την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συμφωνία μεταξύ τον δύο κρατών να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο, και συγκεκριμένα, για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Από μια άποψη, μου αρέσει η ιδέα να περιμένω μετά τις εκλογές για μια συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο εκείνοι θέλουν μια συμφωνία τώρα και θα δούμε κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί μία σωστή συμφωνία», ανέφερε ο Τραμπ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε καταγράφοντας πτώση 280,23 μονάδων (-1,01%) στις 27.502,81 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 47,34 μονάδες (-0,55%), στις 8.520,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 20,67 μονάδων (-0,66%), στις 3.093,2 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κέρδη για το αργό

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 14 σεντς ή 0,3% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 56,10 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου , το Brent έχασε 10 σεντς ή 0,2% στα 60,82 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.