ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροπαγίδα οι γονικές παροχές – Τι πρέπει να προσέξετε

Φοροπαγίδα οι γονικές παροχές – Τι πρέπει να προσέξετε

Με πρόσθετο φόρο απειλούνται οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αγορά, γονική παροχή ή δωρεά κάποιου ακινήτου, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέες αξίες που θα αποκτήσουν τον ερχόμενο Μάιο τα ακίνητα σε όλη τη χώρα αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο ανατροπών στις τιμές και στους φόρους.

Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους φορολογούμενους που θα μεταβιβάσουν ακίνητα σε περιοχές όπου η ψαλίδα μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών παραμένει μεγάλη και οι τιμές πώλησης των ακινήτων τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει την ανηφόρα.

Έτσι, από το καλοκαίρι θα κοστίζουν ακριβότερα οι μεταβιβάσεις ακινήτων σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, τα Ιλίσια, το Παγκράτι και η Ευελπίδων, αλλά και σε αρκετά προάστια της Αττικής, όπως το Μαρούσι, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα.

Στα ύψη θα εκτιναχθούν οι φόροι στις μεταβιβάσεις ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περίπου 3.000 περιοχές που θα ενταχθούν σε πρώτη φάση στο αντικειμενικό σύστημα.

Πρόκειται κυρίως για περιοχές - «φιλέτα», δηλαδή ζώνες σε νησιά η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: Ποιους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τον μηχανισμό