ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εκτέλεση του Σουλεϊμανί επηρέασε τη Wall Street - Μεγάλη άνοδος στο πετρέλαιο

Η εκτέλεση του Σουλεϊμανί επηρέασε τη Wall Street - Μεγάλη άνοδος στο πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Με πτώση έκλεισε την Παρασκευή (3/1) το χρηματιστήριο στη Wall Street, στον απόηχο του θανάτου του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι επενδυτές φοβούνται η εκτέλεση του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού ότι θα ρίξει λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά στη Μέση Ανατολή.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε καταγράφοντας πτώση 0,81% (-233 μονάδες) στις 28.634 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης υποχώρησε κατά 0,68% ( -22,10 μονάδες), στις 3.235 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,79% ( -71,42 μονάδες), στις 9.020 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Καλπάζουν οι τιμές του πετρελαίου

Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο κατά 1,87 δολάρια ή 3,1% και έκλεισε στα 63,05 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κινηθεί νωρίτερα ακόμη και πάνω από τα 64 δολάρια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο κατά 2,35 δολάρια ή 3,6% και τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 68,60 δολάρια, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί έως τα 69,50 δολάρια το βαρέλι.