ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Επέστρεψε στα κέρδη η τιμή του αργού

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Επέστρεψε στα κέρδη η τιμή του αργού
ASSOCIATED PRESS

Χωρίς σαφή κατεύθυνση έκλεισε την Τρίτη (14/1) το χρηματιστήριο στη Wall Street.

Το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν επηρεασμένο από αντιφατικές διαθέσεις εξαιτίας, από τη μια των καλών αποτελεσμάτων χρήσης μεγάλων εταιρειών όπως η JPMorgan Chase και, από την άλλη, τόσο των ανησυχιών για τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ίσως συνεχίσουν να επιβάλλουν δασμούς στην Κίνα ως τις εκλογές του Νοεμβρίου, όσο και των εκτιμήσεων πως ο δείκτες είναι πολύ ψηλά.

Ένας αναλυτής περιέγραψε το κλίμα που επικράτησε με τον όρο «αγορά του Τζέισον Μπορν»: «Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Τζέισον Μπορν όταν μπαίνει σε μια αίθουσα είναι να σημειώσει πού βρίσκονται οι έξοδοι για κάθε περίπτωση», εξήγησε παραπέμποντας στη σειρά ταινιών δράσης.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 36,62 μονάδων (+0,11%), στις 28.939,67 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών της τεχνολογίας, έκλεισε αντιθέτως με πτώση 22,60 μονάδων (–0,24%), στις 9.251,33 μονάδες, αν και αρχικά ανέβαινε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 4,98 μονάδων (–0,15%), στις 3.283,15 μονάδες, παρότι και αυτός κατέγραφε ιστορικό υψηλό νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Άνοδος για το πετρέλαιο

Το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 15 σεντς ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 58,23 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήρια Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 29 σεντς ή περίπου 0,5% στα 64,49 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ρoή Ειδήσεων