ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες: «Βροχή» οι αιτήσεις - Παράταση έως τις 28/04

Επίδομα 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες: «Βροχή» οι αιτήσεις - Παράταση έως τις 28/04

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν σταδιακά 550.000 ελεύθερου επαγγελματίες τα 800 ευρώ από το έκτακτο επίδομα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. 

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκουρας ανέφερε πως ήδη έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται τη αποζημίωση ειδικού σκοπού και το επίδομα των 800 ευρώ περίπου 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, μέτοχοι εταιρειών Ο.Ε, ΙΚΕ και ΕΠΕ

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών η πληρωμή τους θα γίνει σταδιακά εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Επιπλέον, ο κ. Σταϊκουρας είπε πως χθες (24/04) εκδόθηκε απόφαση που δίνει παράταση στην υποβολή αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες έως 28/4/2020. Παράλληλα με τον νόμο κύρωσης της ΠΝΟ με τα έκτακτα μέτρα νομοθετήθηκε η επέκταση των δικαιούχων επιχειρηματιών και πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν έως 20 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ο αριθμός των νέων δικαιούχων υπολογίζεται σε 45.000. Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ του νόμου και θα ακολουθήσει η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ώστε στο ίδιο σύστημα της ΑΑΔΕ που γίνονται οι αιτήσεις από τους επιχειρηματίες με προσωπικό έως 5 άτομα να γίνουν και οι αιτήσεις των νέων αυτών δικαιούχων.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Σταικούρας για την ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής 138.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν αιτήσεις. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα μετά την έκγριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταγωνισμού που θα ελέγξει αν οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν όντως μείωση τζίρου θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που θα προβλέπει τον μαθηματικό τύπο της ενίσχυσης. Τέλος έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής θα επαναληφθεί και για τα στοιχεία του Απριλίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Υπέρ της σταδιακής ανοσίας του πληθυσμού τάχθηκε ο Τσιόδρας

Σχετικές ειδήσεις