ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε διαπραγματεύσεις η UPS με την TNT Express

Σε διαπραγματεύσεις η UPS με την TNT Express

Πιθανή εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας ταχυμεταφορών TNT Express από την αντίστοιχη αμερικανική UPS θα προκαλούσε ανακατατάξεις στην παγκόσμια ταχυδρομική και εμπορευματική αγορά.


Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παράδοσης επιστολών και δεμάτων TNT Express, από την αμερικανική εταιρεία ταχυμεταφορών United Parcel Service (UPS), συνεχίζονται έπειτα από την αποτυχία της πρώτης προσφοράς.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής TNT απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της UPS ύψους 4,89 δισ. ευρώ ή 9 ευρώ ανά μετοχή επιδιώκοντας, μια καλύτερη προσφορά. Η παραπάνω προσφορά αντιστοιχεί σε premium 42% επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής της TNT σης 17 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά τους αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι n προσφορά της UPS θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για μία εταιρεία n οποία θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλους
ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένης της FedEx.

Η εξαγορά της ολλανδικής TNT θα επέκτεινε την δραστηριότητα της αμερικανικής UPS - που αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών παγκοσμίως στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί πως η μετοχή της TNT ενισχύθηκε στα 9,95 ευρώ τη Δευτέρα, διαπραγματευόμενη κατά 11 % υψηλότερα συγκριτικά με την τιμή προσφοράς των 9 ευρώ.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ταχυμεταφορών έχει ενισχυθεί συνολικά 71% το τρέχον έτος.