ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Attica Bank – Τι απαντά η τράπεζα

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Attica Bank – Τι απαντά η τράπεζα
INTIME

Σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Attica Bank προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η τράπεζα δεν προέβη, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, σε δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση που έληξε την 31.12.2020.

Μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της η Attica Bank αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της για το 2020, αποδίδοντας στην ελεγκτική της εταιρεία, KPMG, την ευθύνη για τις καθυστερήσεις.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, «οι ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Attica Bank για τη χρήση 1.1.2020 – 31.12.2020 εγκρίθηκαν την 5.5.2021, από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, αναμένοντας την ολοκλήρωση της σχετικής έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών της KPMG.

H Διοίκηση του Ομίλου έχει παράσχει στην KPMG τα τεκμήρια που ζητήθηκαν κατά την διάρκεια του ελέγχου και την 5.5.2021 υπέγραψε και την επιστολή παραστάσεων της Διοίκησης προς του ορκωτούς ελεγκτές της (‘Representation Letter’), για τον έλεγχο της χρήσης 1.1.2020 – 31.12.2020.

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις των ορκωτών ελεγκτών, έχουν γίνει αποδεκτές από την Τράπεζα και έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ενώ σημειώνεται ότι, δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Διοίκηση επιφύλαξη των ορκωτών ελεγκτών ως προς τα οικονομικά μεγέθη.

Παρά τα ανωτέρω, μέχρι τώρα (6/5/2021, ώρα 10:40), δεν έχει παραδοθεί στη Διοίκηση της Τράπεζας η προβλεπόμενη έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, καθώς όπως μας έχει πληροφορήσει ο ορκωτός μας ελεγκτής, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών της KPMG για την διασφάλιση της ποιότητας του ελέγχου.

Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».