ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power pass: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις

Power pass: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις
Η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος (Power Pass) έως 600 ευρώ γίνεται σε δύο φάσεις
PIXABAY

Power pass: Πάνω από 200.000 ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει αίτηση για την επιδότηση ρεύματος 

Power Pass - vouchers.gov.gr: Πάνω από 200.000 ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, για να λάβουν την επιδότηση ρεύματος, έως 600 ευρώ.

Εκτός από τα ΑΦΜ που τελείωναν σε 1, σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου η πλατφόρμα του Power Pass άνοιξε και για τα ΑΦΜ με λήγοντα το 2 ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων.

Η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος (Power Pass) έως 600 ευρώ γίνεται σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων. Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Mega, μέχρι τέλος Ιουνίου θα υποβάλλουν αιτήσεις για το Power Pass, όλοι οι πολίτες, ενώ από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων έτσι ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι και να γίνει και η οικονομική ενίσχυση, δηλαδή η πίστωση των λογαριασμών.

«Όσο νωρίτερα κλείσει η περίοδος των αιτήσεων, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων», υπογράμμισε.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Τα στοιχεία για την αίτηση στο Power Pass

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά:

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
  • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε: είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass (εδώ), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).
  • Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.
  • Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.