ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάθεση αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» από την Εθνική Τράπεζα

Κατάθεση αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» από την Εθνική Τράπεζα
INTIME

Κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο υπουργείο Οικονομικών η πρώτη αίτηση από την Εθνική Τράπεζα για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής II».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την κωδική ονομασία “Frontier II”, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 460 εκατ. ευρώ.

Η ΕΤE είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί πέντε αιτήσεις.

Από την πλευρά της η τράπεζα ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού της, έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία "Frontier II", συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Η δε αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 460 εκατ. ευρώ.

Κατά την τράπεζα, η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.