ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσκόπηση MRB – Δύσκολο το επόμενο δωδεκάμηνο για 1 στα 2 νοικοκυριά

Δημοσκόπηση MRB – Δύσκολο το επόμενο δωδεκάμηνο για 1 στα 2 νοικοκυριά
Eurokinissi

Το 53,5% των πολιτών προβλέπει επιδείνωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr.

Συγκεκριμένα, η έρευνα καταδεικνύει πως το 28,1% των πολιτών προβλέπουν πως η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερεύσει ελαφρά και το 25,4% εκτιμούν πως η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερεύσει σημαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των πολιτών που προέβλεπε επιδείνωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες ήταν στο 47,5% τον Μάρτιο που μας πέρασε, ήτοι μέσα σε οκτώ μήνες έχει αυξηθεί κατά 6%!

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει πως το 2,8% των πολιτών προβλέπουν πως η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες θα πάει πολύ καλά και το 13,1% εκτιμούν πως η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες θα πάει αρκετά καλά.

Ως προς το κύμα αυξήσεων των τιμών των προϊόντων, των υπηρεσιών και της ενέργειας οι ερωτηθέντες στην έρευνα της MRB ανάφεραν σε ποσοστό 36,7% πως έχουν επηρεαστεί πολύ από την αύξηση των τιμών έτσι ώστε να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ το 28,2% απάντησε πως έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την αύξηση των τιμών έτσι ώστε να μην μπορεί καθόλου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έτσι, το 64,9% του συνόλου των ερωτηθέντων απαντά πως δεν τα βγάζει πέρα, σε αντίθεση με το 34,6% που υποστηρίζει πως τα καταφέρνει. Να σημειωθεί πως προ εξαμήνου, οι πολίτες που είχαν απαντήσει πως δεν τα βγάζουν πέρα αντιστοιχούσαν στο 60,3% του συνόλου, ενώ εκείνοι που υποστήριζαν πως τα βγάζουν πέρα ήταν στο 38,2%.

Να σημειωθεί πως βάσει της δημοσκόπησης το 33,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως έχουν επηρεαστεί αρκετά από την αύξηση των τιμών αλλά εξακολουθούν να τα βγάζουν πέρα. Εξ αυτών, το 43,1% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 24,9% ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR