ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ετοιμάζεται το «χριστουγεννιάτικο καλάθι»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ετοιμάζεται το «χριστουγεννιάτικο καλάθι»
Οι αλλαγές στα προϊόντα θα γίνουν την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα
Pixabay

Εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα φτιάξουν για τα Χριστούγεννα τα σούπερ μάρκετ μετά από εντολή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Προ των πυλών είναι το νέο «καλάθι του νοικοκυριού» που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και θα αφορά εορταστικά προϊόντα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το «χριστουγεννιάτικο καλάθι» που θα ετοιμαστεί για να κάνει την εμφάνισή του λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να μειώσει τα έξοδα των καταναλωτών για το εορταστικό τραπέζι.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναμένεται από τις 51 κατηγορίες που υφίστανται μέχρι σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού», κάποιες να αντικατασταθούν με πιο εορταστικά προϊόντα, όπως η γαλοπούλα.

Η λίστα για τους διαβητικούς

Όπως επισημαίνεται, οι διαβητικοί θα έχουν τη δική τους λίστα μέσα στο «καλάθι του νοικοκυριού», από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα ενταχθούν προϊόντα για τις ειδικές καταναλωτές και διατροφικές ανάγκες τους.

Στο καλάθι αναμένεται να προστεθούν και υποκατάστατα ζάχαρης -όπως stevia, φρουκτόζη, κλπ.- αλλά και δημητριακά ολικής άλεσης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ικανοποιημένος με την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού»

O Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε στο Newsbomb.gr πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού» και συνεχάρη τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που έχουν συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια, ρίχνοντας τις τιμές κάθε εβδομάδα.

Μάλιστα, τόνισε πως οι τιμές των προϊόντων στην πλειοψηφία τους είναι μειωμένες και λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά.

Καλάθι νοικοκυριού: Σε ποια σούπερ μάρκετ μειώθηκαν οι τιμές

Οι νέες μειώσεις ανήλθαν έως το -11,3% οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (16-22/11/2022).

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

-στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε

-στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market.

Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο γράφημα:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Xαμός σε σούπερ μάρκετ με προϊόν από το «καλάθι του νοικοκυριού»

Καλάθι του νοικοκυριού: Οι νέες λίστες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»