ΕΛΛΑΔΑ

Καλάθι του νοικοκυριού: Οι νέες λίστες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Καλάθι του νοικοκυριού: Οι νέες λίστες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ
Ερχεται εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμαστα 186, ποσοστό 22% η τιμή μειώθηκε

Ανακοινώθηκαν οι νέες λίστες προϊόντων που έβαλε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού». Όπως προκύπτει, τα νέα «καλάθια» των σούπερ μάρκετ έχουν σημαντικές μειώσεις από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του μέτρου, οι οποίες φτάνουν έως και το -11,3%.

Δείτε τις νέες λίστες που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού» εδώ

Σημαντικές μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε
  • στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτό δείχνει ότι το συνολικό κόστος για το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση (-11,3%) να καταγράφεται στην αλυσίδα My market.

Αδωνις Γεωργιάδης: Ερχεται εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

Στο μεταξύ, σε ακόμα ένα σούπερ μάρκετ βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου, όπως είπε, να το επιβραβεύσει για το γεγονός ότι έχει το χαμηλότερο σε αξία, στο σύνολο, «καλάθι του νοικοκυριού» αυτή την εβδομάδα από όλες τις άλλες αλυσίδες.

«Να συγχαρώ κάθε μεγάλη προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει κάθε εβδομάδα καλύτερες τιμές. Όσο εμείς οι καταναλωτές επιλέγουμε προϊόντα από το “καλάθι”, τόσο οι αλυσίδες θα έχουν συμφέρον κάθε εβδομάδα και οι προμηθευτές τους να μειώνουν τις τιμές και έτσι θα κερδίσουμε όλοι χρήματα» τόνισε ο υπουργός.

«Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορούν να βρίσκουν τα βασικά προϊόντα σε τιμές πολύ καλύτερες από πριν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πιέζουμε να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Γι αυτό έχουμε φτιάξει το “καλάθι”» πρόσθεσε ο υπουργός. Όπως είπε, μπορεί το «καλάθι του νοικοκυριού» να χλευάστηκε στην αρχή, αλλά για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα λειτουργεί.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «θα δημιουργηθεί ένα καλάθι για τις ειδικές κατηγορίες, ενώ συζητάμε πώς θα δημιουργηθεί το εορταστικό καλάθι αλλά οι 51 κατηγορίες δεν θα αλλάξουν. Και θέλω να εξηγήσω και το γιατί: Άμα ξεχειλίσουν οι κατηγορίες, τότε η δυνατότητα των αλυσίδων να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα συγκρίνονται οι αλυσίδες μεταξύ τους και θα βάζουν τα δυνατά τους για να ρίχνουν τις τιμές κάθε εβδομάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε μάλιστα τις αλυσίδες που θελήσουν να αυξήσουν τις τιμές ότι θα φροντίσει να κάνει την ανάποδη διαφήμιση. «Αυτή την εβδομάδα όλες οι αλυσίδες μείωσαν τις τιμές. Όλες οι αλυσίδες βάλανε πλάτη. Οι τιμές που είδαμε αυτή την εβδομάδα μας δίνουν μεγάλη χαρά» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με ανταγωνιστικό «καλάθι του νοικοκυριού»

Kαλάθι νοικοκυριού - Πρόεδρος ΚΕΠΚΑ: Όσοι ήλπιζαν, έχουν απογοητευτεί