ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς έντυπα εφορίας 500.000 φορολογούμενοι ελέω μετακόμισης

Χωρίς έντυπα εφορίας 500.000 φορολογούμενοι ελέω μετακόμισης

Μπορεί σε 10 μέρες να λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, χιλιάδες φορολογούμενοι ωστόσο δεν έχουν λάβει ακόμη το έντυπο της εφορίας.

Αιτία είναι η μετακόμιση της υπηρεσίας εκτύπωσης του Δημοσίου από τον Κολωνό στο Μενίδι.

Η μετακόμιση άρχισε τον Φεβρουάριο και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ηλεκτρονικής δήλωσης να μην έχουν λάβει ακόμη το έντυπο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η ιδέα της μετακόμισης της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου οφείλεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Μέχρι σήμερα τα μηχανήματα εκτύπωσης λύνονται και δένονται χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα εγκατασταθούν.

Τα φορολογικά σημειώματα στους πεντακόσιες χιλιάδες φορολογούμενες δεν αναμένεται να σταλούν πριν τις 10 Ιουνίου, δηλαδή μια ημέρα πριν τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν δεδομένη την παράταση της ημερομηνίας, τουλάχιστον ως τις 30 Ιουνίου, και, όπως τονίζουν, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην είσπραξη εσόδων.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει τρεις παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων.