ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gucci: Δίνει 1,3 δισ. για ακίνητο στον πιο ακριβό δρόμο του Μιλάνου

Gucci
Στιγμιότυπο από επίδειξη μόδας του οίκου Gucci
Associated Press

Το ακίνητο του 18ου αιώνα καλύπτει πέντε ορόφους και διαθέτει περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους οίκους στον διάσημο δρόμο, σύμφωνα με την Kering

H ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, Kering SA θα δαπανήσει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,41 δισεκατομμύρια δολάρια) για ένα ακίνητο στον ακριβό δρόμο του Μιλάνου.

Ο ιταλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε ότι αγοράζει το Via Monte Napoleone 8 από μια μονάδα της Blackstone Property Partners Europe.

Το ακίνητο του 18ου αιώνα καλύπτει πέντε ορόφους και διαθέτει περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους οίκους στον διάσημο δρόμο, σύμφωνα με την Kering.

Το κτίριο ήδη φιλοξενεί την Cova, την υψηλής ποιότητας ιταλική μάρκα καφέ που ανήκει στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, καθώς και την εταιρεία μόδας Prada.

Η Via Monte Napoleone, γνωστή ως ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο, διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο από κορυφαίους οίκους μόδας, κοσμημάτων και υποδημάτων.

Η ανακοίνωση για την αγορά κτιρίου στον πιο ακριβό δρόμο του Μιλάνου, ακολουθεί την κίνηση της Kering τον Ιανουάριο να αγοράσει ένα κτίριο στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν έναντι 963 εκατ. δολ., καθώς οι αγορές πολυτελών ακινήτων αυξάνονται.

Η Kering με έδρα το Παρίσι, η οποία αντλεί τα δύο τρίτα των κερδών της από τη μάρκα Gucci, χαρακτήρισε την επένδυση στο Μιλάνο μέρος μιας επιλεκτικής επενδυτικής στρατηγικής στον τομέα των ακινήτων, με στόχο τη διασφάλιση βασικών πολύ επιθυμητών τοποθεσιών για τις ετικέτες της.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι θέλει να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιό της σε ακίνητα με τον βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο στόχο να διατηρήσει ένα μερίδιο σε πρωτεύοντα περιουσιακά στοιχεία μαζί με συνεπενδυτές σε αποκλειστικά οχήματα.