ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαιρετίζει τις δεσμεύσεις Ολάντ η Κομισιόν

Χαιρετίζει τις δεσμεύσεις Ολάντ η Κομισιόν

Την «αμέριστη δέσμευση» του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ «υπέρ της Ευρώπης» χαιρέτισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας πάντως πως αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς των γαλλικών αρχών.

«Χαιρετίζουμε την αμέριστη δέσμευση των γαλλικών αρχών υπέρ της Ευρώπης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, με αφορμή την χθεσινή υπόσχεση του Ολάντ για την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να εξέλθει από τον «μαρασμό» της η Γηραιά Ήπειρος.

«Είναι θεμελιωδώς θετικό» που οι γαλλικές αρχές προσέρχονται στον διάλογο για την εμβάθυνση της Ε.Ε., επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι η Γαλλία συμμερίζονται μία κοινή φιλοδοξία για την Ευρώπη: αυτήν της μεγαλύτερης πολιτικής κι οικονομικής ολοκλήρωσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαγί ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Επιτροπή είναι «θετική» ως προς μία «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα παρουσιάσει τις σχετικές προς το θέμα προτάσεις πριν από τις ευρωεκλογές, την επόμενη άνοιξη.

Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, αναμένουν τις «συγκεκριμένες προτάσεις» των γαλλικών αρχών, πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι για εμάς η πολιτική και οικονομική εμβάθυνση περνά από την ενίσχυση της κοινοτικής μεθόδου».