ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Πιθανή η παράταση στην Πορτογαλία

Ντάισελμπλουμ: Πιθανή η παράταση στην Πορτογαλία

Αν και δεν έχει κατατεθεί ακόμη σχετικό αίτημα, η Λισαβόνα μπορεί να επωφεληθεί από μία παράταση για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεών της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εάν στην προσπάθεια της συμμόρφωσης και της επίτευξης των στόχων της διαρθρωτικής προσαρμογής, απαιτηθεί περισσότερος χρόνος εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο χρονικής παράτασης», επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκάσπαρ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας τάχθηκε υπέρ της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη, ως ένα επιπλέον βήμα για την ενίσχυση της προσπάθειας της Πορτογαλίας να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

Απαντώντας, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως «επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε την τραπεζική ένωση το ταχύτερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κουέλιου είχε υπαινιχθεί πως η χώρα του ενδέχεται να ζητήσει να της χορηγηθεί επιπλέον παράταση για το 2014.