«Κόλπα» και παρανομίες τα ασφαλιστήρια των ΙΧ

Newsroom Newsroom

«Κόλπα» και παρανομίες τα ασφαλιστήρια των ΙΧ

Πολύ μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θέμα των μεταβιβάσεων ΙΧ που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες όλης της χώρας, καθώς καμία μεταβίβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν προσκομίσει ο έμπορος ή ιδιώτης καταναλωτής ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον εφοριακό ώστε να προβεί στην άρση της ακινησίας και στη συνέχεια να συνεχίσει στην μεταβίβαση του οχήματος.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τις πωλήσεις ΙΧ αλλά αφορά και εκείνα που πρόκειται να εξαχθούν σε άλλη χώρα!

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες για τη δημιουργία κυκλωμάτων από ασφαλιστικούς πράκτορες που έναντι 30 ευρώ εκδίδουν το πολυπόθητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της... μίας ημέρας, ώστε να μπορέσουν οι έμποροι ή ιδιώτες καταναλωτές να μεταβούν με αυτό στις εφορίες για να προβούν στην άρση ακινησίας και στη συνέχεια να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πώλησης ή εξαγωγής του οχήματος.

Τα συγκεκριμένα συμβόλαια σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν είναι δυνατό να είναι γνήσια, καθώς για την έκδοση του ασφαλιστήριου συμβολαίου χρειάζονται τουλάχιστον 20 ημέρες από την ημερομηνία παράδοσης της αίτησης ασφάλισης. Ωστόσο επισημαίνουν πως οι περισσότερες εφορίες τα δέχονται και προβαίνουν στην άρση της ακινησίας, ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση ή εξαγωγή των οχημάτων που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες.

ix-forologia

Οσα αυτοκίνητα βέβαια προορίζονται για εξαγωγή θα πρέπει οι κάτοχοί τους να γνωρίζουν πως θα πρέπει να καταβάλλουν και τα Τέλη Κυκλοφορίας που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζουν έως και το 50% της αξίας πώλησής τους στο εξωτερικό, αφού αφορούν σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών υπόμνημα ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει «παγώσει» στην αγορά αυτοκινήτου ενώ σύμφωνα με την Ημερησία υπομνήματα ή τηλεφωνικές επαφές με στελέχη του υπουργείου έχουν πραγματοποιήσει εταιρείες χρονομίσθωσης, τράπεζες και ιδιώτες καταναλωτές.

Οι τράπεζες μάλιστα που διαθέτουν εταιρείες χρονομίσθωσης έχουν αναθέσει το θέμα στα νομικά τμήματά τους ώστε να μπορέσουν να βρουν τη λύση άμεσα με τη χρήση κάποιου νόμου.

Διαβάστε επίσης:

Επιδρομή της εφορίας σε 600.000 καταθέσεις μικροοφειλετών

Σκορδάς: Εκτός ρύθμισης όποιος έχει καταθέσεις άνω των 15.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved