Ρέγκλινγκ: Σε καλή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα σε Ελλάδα και Κύπρο

Ρέγκλινγκ: Σε καλή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα σε Ελλάδα και Κύπρο

Την εκτίμηση ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιρλανδία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις κατά τις δοκιμασίες αντοχής που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αργότερα φέτος, εξέφρασε, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.


Όπως επισήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης, οι πέντε χώρες ωφελούνται από αύξηση των εξαγωγών και επιστροφή σε οικονομική ανάκαμψη. Πρόσθεσε, δε, τη σημασία συνέχισης στην οδό των μεταρρυθμίσεων.

"Οι τράπεζες των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση", σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: "εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα και την Ιρλανδία".

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, οι δοκιμασίες αντοχής τις οποίες πρόκειται να διενεργήσει η ΕΚΤ επί της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και των ισολογισμών περισσοτέρων από 120 τραπεζών έως το επόμενο Φθινόπωρο, αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερη διαφάνεια αναφορικά με τα χορηγικά χαρτοφυλάκιά τους και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού τους.

Σήμερα, στη Φραγκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, διεξάγεται συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τα 18 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, με στόχο τον προσδιορισμό λεπτομερειών σχετικά με το επόμενο στάδιο των δοκιμασιών αυτών.