ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο: Να γίνουν 100 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Οικονομικό Επιμελητήριο: Να γίνουν 100 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

«Αυξήστε σε 100, ακόμα και μονομερώς, τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα» προτείνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας κάνει αυτή την πρόταση καθώς, όπως αναφέρει, η πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών τίθενται εκτός ρύθμισης, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

«Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και 100, και, ταυτόχρονα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής. Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη, αφού οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών» είπε ο πρόεδρος και κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα σε αυτό το μέτρο, ακόμα και μονομερώς, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας.

«Σε αντίθετη περίπτωση, το αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών» κατέληξε ο κ. Κόλλιας.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ως και σε 100 δόσεις