ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέμπερ: Υπάρχει «success story» στην Ελλάδα

Βέμπερ: Υπάρχει «success story» στην Ελλάδα

Για τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή επισημαίνει την ανάγκη να τηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και τη σημασία της ανάπτυξης που δεν είναι πια ένα πρόβλημα της Ελλάδας ή ορισμένων χωρών αλλά πρόβλημα όλης της Ε.Ε.

«Όταν κάποιος κοιτάζει τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας, η δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σίγουρα πετύχει ένα “success story”», τονίζει ο κ. Βέμπερ.

«Καταλαβαίνω βέβαια ότι, όταν εγώ ως Ευρωπαίος πολιτικός μιλάω για επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα σκέφτονται ότι δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Όμως, όταν κάποιος κοιτάξει τα νούμερα, το πρωτογενές πλεόνασμα και τη μικρή ανάπτυξη, το “success story” υπάρχει, και ελήφθησαν πολλά μέτρα για να επιτευχθεί αυτό», σημειώνει.

Ο κ. Βέμπερ επισημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτή την επιτυχία να μπορεί να τη βιώσει στην καθημερινότητά του ο Ελληνας πολίτης και να μην υπάρχει μόνο στα νούμερα.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη χαμένη από τα αποδυτήρια...