Στουρνάρας: Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα των stress tests

Στουρνάρας: Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα των stress tests

«Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού τεστ αντοχής των τραπεζών είναι πολύ καλύτερα των αναμενόμενων», τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως «παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει η κρίση, οι ελληνικές τράπεζες, άλλες λιγότερο - άλλες περισσότερο, έμειναν όρθιες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δύσκολη αυτή δοκιμασία».

«Από εδώ και πέρα οι τράπεζες μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας. Όμως τα καλά αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων επ' ουδενί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Διότι αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε αυτά θα συνεχίσουν να δημιουργούν κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον», υπογραμμίζει ο διοικητής της ΤτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Όσα πρέπει να ξέρετε για δωρεάν laptop, tablet και internet