ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι καταναλωτές έχουν σταματήσει να αγοράζουν

Οι καταναλωτές έχουν σταματήσει να αγοράζουν

Δεν αγοράζουν οι καταναλωτές, αισθάνονται ανασφάλεια από το φόβο επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης και αναμένουν σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου.

"Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση, να δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε παρά την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τα λίγα ρευστά που έχει ο καταναλωτής και δεν τολμάει να διαθέσει στην αγορά. Με τη σημερινή κατάσταση και τη συμπεριφορά των τραπεζών, η αγορά βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία" υπογράμμισε ο ίδιος.

Aναφέρθηκε ακόμη στην απαίτηση των ξένων για προπληρωμή των παραγγελιών, πράγμα που θα έχει άμεσα αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς.

Τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί τάχιστα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της οικονομίας και να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα.

"Με συνέχιση της πολιτικής αστάθειας και ανασφάλειας οι επενδύσεις δεν γίνονται και η ανεργία θα αυξάνεται. Χρειαζόμαστε πολιτική και οικονομική ομαλότητα για να τεθεί σε κίνηση η πραγματική οικονομία και να μπορέσει η κυβέρνηση να ασκήσει και κοινωνική πολιτική" είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Σχετικές ειδήσεις