ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Δεν διαπραγματευόμαστε μειώσεις συντάξεων

Μάρδας: Δεν διαπραγματευόμαστε μειώσεις συντάξεων

Μπορεί οι πιέσεις των εταίρων για μείωση των συνάξεων να συνεχίζονται, ωστόσο ο Δημήτρης Μάρδας κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να το διαπραγματευτεί.

«Κύριο μέλημα είναι να πληρώνουμε αυτούς που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην καταβολή μισθών και συντάξεων και συνέχισε:

«Όταν τρέχει μια διαπραγμάτευση κι όταν υπάρχουν αρκετές διέξοδοι για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας, οι έξωθεν δηλώσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν, είναι δική τους υπόθεση κι έχω την αίσθηση ότι κάνουν λάθος».

Και μπορεί να παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις για μειώσεις συντάξεων συνεχίζονται, ξεκαθάρισε όμως ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τέσσερις κόκκινες γραμμές: μια από αυτές είναι πως δεν θα δεχτούμε μείωση συντάξεων – μισθών».

Για το πού θα βρεθούν χρήματα, ο κ. Μάρδας υπογράμμισε: «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδίωκαν αύξηση πρωτογενούς πλεονάσματος στα ποσοστά που επιβάλλονταν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει τα χρήματα που χρωστάμε με έναν άλλο τρόπο, όχι με το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εισάγεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα. Είχαν κάποιες ερωτήσεις κι επιφυλάξεις, αλλά όλη η διαπραγμάτευση προχωρά πάνω στη γραμμή που χαράσσουμε εμείς».

Για να καταλήξει: «Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικές ειδήσεις