ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: «Ο Τσίπρας μεταξύ δύο σκαμπό»

Handelsblatt: «Ο Τσίπρας μεταξύ δύο σκαμπό»

Πάνω από τέσσερις μήνες, διαρκούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών χωρίς να έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις αναφέρει η Handelsblatt.

Ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός θέλει σαφείς όρους για την χρηματοδότηση και «παίζει» με τον φόβο των Ευρωπαίων από τις αβέβαιες συνέπειες ενός Grexit. Αλλά κάτι τέτοιο είναι σαν να παίζει με τη φωτιά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο χρόνος εξαντλείται για εμάς αλλά και για τους άλλους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και η Handelsblatt εκτιμά πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς η διαπραγματευτική στρατηγική του 'Ελληνα Πρωθυπουργού δοκιμάζει την υπομονή των πιστωτών ενώ δημιουργεί αναταράξεις και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απογοητευμένος και ταυτόχρονα αισιόδοξος και βλέπει μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Η μία στοχεύει σε μια Ευρώπη αλληλεγγύης και Δημοκρατίας και η άλλη σε μια διαιρεμένη ΕΕ.

Οι γραμμές της μάχης σκληραίνουν αλλά παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας βλέπει τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στην «τελική ευθεία».

Σχετικές ειδήσεις