ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ύπουλο σχέδιο των δανειστών

Το ύπουλο σχέδιο των δανειστών

Οι αυξήσεις – σοκ στον ΦΠΑ, η επιμονή της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και η εντολή «πουλήστε τα πάντα» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές να επιβληθούν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός ύπουλου σχεδίου, που, όπως φαίνεται, στόχο έχει ναδημιουργηθούν προϋποθέσεις για παράταση της ύφεσης και υποβάθμισης της εγχώριας παραγωγικής βάσης.

Βρόμικα παιχνίδια κατά της Ελλάδας - Πώς οι θεσμοί «χτυπούν» τον τουρισμό και απαξιώνουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων

Πίσω από το προτεινόμενο σχέδιο των Βρυξελλών προς την Ελλάδα κρύβεται ένα βρόμικο παιχνίδι των δανειστών, μέσα από το οποίο επιχειρούν να «χτυπήσουν» τουρισμό, φαρμακοβιομηχανία και μεταποιητικές επιχειρήσεις με τις αυξήσεις σοκ που προτείνουν στον ΦΠΑ, αλλά και να απαξιώσουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Στο δεκασέλιδο κείμενο προτάσεων που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για λογαριασμό των τριών «θεσμών» περιλαμβάνονται μέτρα απαξίωσης της οικονομίας και απορρύθμισης της κοινωνίας.

Το γεγονός μάλιστα ότι από το συγκεκριμένο κείμενο απουσιάζει κάθε αναπτυξιακή πρόταση, υποδηλώνει ότι οι δανειστές δεν επιδιώκουν μεταρρυθμίσεις που θα κινούνται στη λογική της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τυχαίο;

Χαρακτηριστικό της «θηλιάς» που επιχειρούν να δέσουν γύρω από το λαιμό των πολιτών είναι η απαίτηση για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για ένα μέτρο εξαθλίωσης και απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, οι «θεσμοί» ζητούν «ξεπούλημα» των κρατικών «φιλετών». Συγκεκριμένα, ζητούν να προχωρήσει ως έχει ολόκληρο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα πώλησης-παραχώρησης για όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στους διαγωνισμούς του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας Οδού, του Ελληνικού των περιφερειακών αεροδρομίων με απαίτηση να προχωρήσουν χωρίς σοβαρές αλλαγές.

Παράλληλα, επιμένουν στη διατήρηση της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, ζητούν νέα μέτρα ύψους 4,8 δισ. ευρώ σε ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους φόρους και τα 1,8 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα.

Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο των δανειστών, το οποίο αποτέλεσε και μέρος του ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας Real News; Μία Ελλάδα υποχείριο της Ευρώπης «τσακισμένη» από τα μέτρα λιτότητας και πάνω από όλα… ξεπουλημένη!

Σχετικές ειδήσεις