ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή (31/07) η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή (31/07) η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

«Ραντεβού» με την εφορία έχουν όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους έως τις 18 Ιουλίου.

Ένας μήνας απομένει προκειμένου να υποβληθούν εμπρόθεσμα ακόμη 2,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Φόρος εισοδήματος δυο ταχυτήτων

Στις εφορίες θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους έως τις 18 Ιουλίου καθώς θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι και την Παρασκευή 31/07.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Taxis, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3,6 εκατ. δηλώσεις. Εξ αυτών το 1,38 εκατομμύριο είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε φόρο 1,38 δισ. ευρώ, ήτοι ο μέσος φόρος ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.000 ευρώ.

Όσοι υποβάλλουν δηλώσεις στη συνέχεια έχουν περιθώριο να πληρώσουν την πρώτη δόση έως τις 31 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος φορολογούμενος εξαντλήσει την καταληκτική προθεσμία της 26ης Αυγούστου (σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση) θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση μέσα σε πέντε ημέρες, έως τις 31 Αυγούστου.

Οι δυο επόμενες δόσεις δεν αλλάζουν. Είναι ενιαίες για όλους, άσχετα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Η δεύτερη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις