Ο Μπαρόζο θα απαντήσει στον Παπανδρέου

Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζοζέ...

Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζοζέ Μπαρόζο. Αντικείμενο της η παροχή τεχνικής βοήθειας και η επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επιστολή και υπενθύμισε ότι η πρόταση Μπαρόζο έτυχε καλής υποδοχής στην τελευταία σύνοδο Κορυφής. Επίσης ανέφερε τα εξής:

- Σε ότι αφορά την τεχνική βοήθεια αυτή θα αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν.

Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

- Σε ότι αφορά την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κοινοτικών κονδυλίων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το θέμα αυτό μελετάται καθώς και το θέμα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής στην υλοποίηση των έργων.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr