ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Ζητούμενο η μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Μάρδας: Ζητούμενο η μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Στη μείωση του χρόνου που απαιτείται ώστε να εγκριθούν ξένες επενδύσεις, μέσω της πάταξης της γραφειοκρατίας στοχεύει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο 9ο Πολυσυνέδριο: «Καινοτομία και Ανάπτυξη- KA Business».

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε αδιανόητο και παγκοσμίως πρωτόγνωρο το γεγονός ότι ένας ξένος επενδυτής να περιμένει από ένα, έως τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί μια επένδυση, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει αρχικό στόχο να περιορίσει τον χρόνο που απαιτείται στους έξι μήνες. «Το πρώτο ζητούμενο είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία» υπογράμμισε ο υφυπουργός, αναφέροντας πως για τις επενδύσεις σήμερα «μόνο για τη χωροταξία απαιτούνται 17 άδειες».

«Θα προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη νομοθετική λαίλαπα των αδειοδοτήσεων, οι οποίες οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα» τόνισε ο υφυπουργός. Αναφερόμενος στον νόμο για τα fast- track, ο κ. Μάρδας σχολίασε ότι είναι «σε κάποια σημεία τόσο βαρύς πια, που έχει γίνει περισσότερο, slow- track». Πρόσθεσε, ότι «υποτίθεται ότι ήταν ο πιο σύγχρονος νόμος και ήδη αναθεωρήθηκε τρεις φορές για να φτάσει σε ένα επίπεδο» και «πλέον απέχει πολύ από το να θεωρείται fast- track».

Σχετικές ειδήσεις