ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μνημόνιο
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του...

«Ένα νέο μνημόνιο χρειάζεται η Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, όχι μόνο για χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Εκτιμώ πολύ τη θετική στάση της γερμανικής Κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Σόιμπλε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πριν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του.

Όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

«Η προϋπόθεση είναι η αποφυγή της μερικής χρεοκοπίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, επειδή χρειαζόμαστε κάτι ουσιαστικό, ασφαλές και κάτι όχι πολύ ακριβό, κάτι με μία λογική τιμή».

«Δεν έχω πρόβλημα με την υλοποίηση των μέτρων. Το πρόβλημα είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η συμπεριφορά διαφόρων διεθνών παραγόντων, επειδή έχουμε ασύμμετρες απειλές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.