ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Η ευρωπαϊκή κωλυσιεργία πλήττει την Ιταλία

FT: Η ευρωπαϊκή κωλυσιεργία πλήττει την Ιταλία
Στην κλιμάκωση των πιέσεων προς την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να λάβει σύντομα μια απόφαση...

Στην κλιμάκωση των πιέσεων προς την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να λάβει σύντομα μια απόφαση για το πώς θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες επενδυτές στον νέο μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις εκκλήσεις στελεχών του ΔΝΤ και Ιταλών αξιωματούχων που προειδοποιούν πως όσο καθυστερούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα τόσο θα ενισχύονται οι πιέσεις προς την Ιταλία.

«Οι οίκοι αξιολογήσεων, οι διεθνείς δανειστές και οι Ιταλοί ηγέτες, όλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αναταραχή των αγορών στην αδυναμία των αξιωματούχων της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν την συμφωνία για την Ελλάδα, που καθυστερεί εξαιτίας γερμανικών και ολλανδικών απαιτήσεων να επωμιστούν μέρος του βάρους της διάσωσης οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων», αναφέρουν οι Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η κρίση χρέους έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις αγορές διατραπεζικού δανεισμού, καθώς ορισμένες τράπεζες δυσκολεύονται να αντλήσουν κεφάλαια, ενόψει των τραπεζικών stress tests που αναμένονται σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεται στις UniCredit και Intesa Sanpaolo, δύο από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες που σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές κλήθηκαν να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια στην διατραπεζική αγορά για να δανεισθούν.