ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάρτα Αλληλεγγύης - Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η επόμενη δόση

Κάρτα Αλληλεγγύης - Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η επόμενη δόση

Την Τρίτη, 24 Μαΐου, πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ή στις κάρτες αλληλεγγύης που διαθέτουν, η επόμενη δόση από το επίδομα ενοικίου και την κάρτα σίτισης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και οι οποίες αφορούν το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, έγινε γνωστό ότι κατά την παραπάνω ημερομηνία, θα καταβληθεί η ενδέκατη κατά σειρά μηνιαία επιδότηση σίτισης, σε 148.053 δικαιούχους.

Το ποσό που θα πιστωθεί στις Κάρτες Αλληλεγγύης τους (70 – 220 ευρώ ανάλογα με το εισόδημά τους), ανέρχεται σε 16.653.430 ευρώ.

Την ίδια ημερομηνία άλλοι 21.364 δικαιούχοι θα λάβουν την ένατη δόση από το επίδομα ενοικίου, που θα ανέλθει συνολικά σε 2.814.382 ευρώ.

Από αυτούς, οι 21.058 θα λάβουν κανονικά μία δόση, ενώ υπάρχουν και 306 δικαιούχοι που θα λάβουν συνολικά πέντε δόσεις, αφού επανελέγχθηκαν οι περιπτώσεις τους μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγκρίθηκε η καταβολή επιδότησης ενοικίου, η οποία θα τους δοθεί αναδρομικά.

Σχετικές ειδήσεις