ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: «Πλήρης παρερμηνεία» του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

S&P:  «Πλήρης παρερμηνεία» του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής του οίκου, Ντέιβιντ Μπιρς, εκτιμά ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι «τόσο μεγάλες»...

Παρά τον πανικό που προεξοφλούν οι ειδικοί ότι θα επικρατήσει κατά τις αυριανές συναλλαγές των χρηματαγορών, λόγω της υποβάθμισης των ΗΠΑ από την S&P, o επικεφαλής του οίκου, Ντέιβιντ Μπιρς, εκτιμά ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι «τόσο μεγάλες».

Σε συνέντευξή του στο FOX, ο Μπιρς υποστηρίζει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν αναμένει αναταράξεις είναι ότι η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ ήταν «ήπια». Ωστόσο, επανέλαβε ότι η απειλή περαιτέρω υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας οφείλεται στο γεγονός ότι «οι κίνδυνοι είναι προς την αρνητική πλευρά».

Επίσης, απέρριψε ότι η υποβάθμιση ήρθε ως απόρροια της θέσεων των αμερικανικών κομμάτων για την οικονομία. «Πιστεύουμε ότι αξιοπιστία σημαίνει ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα είχε τη στήριξη και των δύο πολιτικών κομμάτων» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πλήρη παρερμηνεία» την επίθεση του υπουργείου Οικονομικών, που κατηγόρησε την S&P για λάθος υπολογισμό 2,3 τρισ. δολαρίων, καθώς υποστήριξε ότι ακόμη και με την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ από το Κογκρέσο, «τα δανειακά βάρη των ΗΠΑ αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται την επόμενη δεκαετία».

Πηγή: www.newscode.gr