ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε πληρώνονται οι 260.000 δικαιούχοι

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε πληρώνονται οι 260.000 δικαιούχοι
Εγκριθηκε η πληρωμή Φεβρουαρίου

Εγκριθηκε η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) για τον μήνα Φεβρουάριο. Η καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου.

Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ ειδοποιήθηκαν μέσω sms για διακοπή καταβολής του επιδόματος θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αιτήσεις εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Κάποιοι δικαιούχοι κόπηκαν:

  • των αναδρομικών του επιδόματος παιδιού
  • της απόκρυψης εισοδήματος από επιδόματα ανεργίας
  • και της απόκρυψης εισοδημάτων από επιδοτήσεις κ.α.

Ο έλεγχος για την χορήγηση του ΚΕΑ γίνεται ανά εξάμηνο επομένως σε όσους κόπηκε μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ζητηθούν να επιστρέψουν χρήματα πίσω οι δικαιούχοι.

Να θυμίσουμε ότι σε σύγκριση με τους δικαιούχους του επιδόματος για τον μήνα Ιανουάριο, παρατηρείται μείωση των δικαιούχων κατά περίπου 26.000.

Διαβάστε επίσης: Καιρός τώρα: Ανοιξιάτικη η Τρίτη - Έρχεται ραγδαία επιδείνωση (pics)

Σχετικές ειδήσεις